Lifting Facial

Liftingul facial reprezintă intervenția chirurgicală complexă care urmărește întinerirea și redefinirea conturului feței, pentru a elimina semnele de îmbătrânire. Poate atenua efectele trecerii timpului și permite pacienților să își recâștige încrederea în sine și aspectul tineresc.

Există o multitudine de alte proceduri ce pot rezolva probleme minore la nivelul feței, cum ar fi de exemplu folosirea filler-lor (injecțiile cu acid hialuronic) sau a toxinei botulinice, dar rezultatul lifting-ului este incomparabil cu cel al procedurilor non-chirurgicale, și durează mai mult în timp.

Lifting-ul facial reprezintă o modalitate de a restaura prospețimea feței care îți face fața mai tânără prin întinderea și îndepărtarea pielii în exces.

Sunt descrise mai multe tipuri de tipuri de lifting. Se poate realiza doar decolarea pielii cu întinderea acesteia peste structurile subiacente și îndepărtarea excesului de piele, dar rezultatele nu sunt durabile în timp.

Opțiunea cea mai populară astăzi este cea care implică sistemul musculo-aponevrotic situat sub piele (SMAS = Superficial Muscular Aponeurotic System) acest tip de lifting având efect pe o perioadă de 4-5 ani.

I. CONSULTAȚIA INIȚIALĂ: reprezintă momentul esențial pentru comunicarea așteptărilor tale, evaluarea nevoilor și stabilirea etapelor de tratament.

II. TRATAMENT PERSONALIZAT: Plan terapeutic individualizat va fi stabilit de comun acord.

III. ANESTEZIA: Intervenția are loc în anestezie generală, pacientul rămâne în clinică în ziua operației și pleacă acasă în dimineața următoare.

IV. INCIZIILE: Pentru liftingul facial, inciziile sunt amplasate în spatele urechilor și la nivelul scalpului, pentru ca cicatricile să fie cât mai puțin vizibile.

V. PROCEDURA CHIRURGICALĂ: presupune doar decolarea pielii sau atât a pielii cât și a sistemului musculo-aponevrotic subcutanat, urmată de ridicarea țesuturilor și excizia (îndepărtarea) excesului tegumentar. Repoziționarea mușchilor și a grăsimii faciale permite redarea rotunjimii obrajilor, ameliorarea ridurilor adânci dintre nas și colțul gurii, obținerea unei linii mandibulare mai bine definite.

VI. SUTURA (închiderea inciziilor): inciziile sunt închise cu suturi fine, lăsând cicatrici cât mai puțin vizibile.

Recomandările și instrucțiunile postoperatorii vor fi discutate împreună cu chirurgul în cadrul consultației inițiale.

Perioada de recuperare variază de la pacient la pacient. Eventualele tumefieri (edemul sau umflăturile) sau sufuziuni (vânătai) care pot apărea în primele zile vor dispărea treptat. După aceea vor fi evidente rezultatele finale, care conferă feței un aspect mai proaspăt, întinerit, poate chiar mai armonios.

• Redefinirea conturului feței: Liftingul facial poate reda conturul tânăr al feței;

• Estomparea (ștergerea) ridurilor: prin întinderea pielii, ridurile și liniile fine ale acesteia pot fi atenuate semnificativ

• Recuperarea încrederii în sine: Aspectul întinerit al feței după lifting poate reda încrederea și stima de sine a pacientului

• Personalizarea: fiecare pacient are un aspect unic și nevoi specifice. Doar discuțiile și colaborarea dintre chirurg și pacient printr-un tratament personalizat, permite obținerea unor rezultate cât mai bune.

Foarte mulți pacienți așteaptă până în jurul vârstei de 60 de ani pentru a apela la o procedură de lifting și rezultatul în acest caz este foarte vizibil și impresionant. Astăzi însă tot mai mulți pacienți își doresc doar un aspect tânăr, nu neapărat un efect dramatic de întinerire. Acest lucru se poate obține prin operații începute de la vârsta de 45 de ani.

Cu cât lifting-ul facial se practică la o vârstă mai tânără, cu atât rezultatul este mai apropiat de aspectul natural și mai durabil în tim

Ne întâlnim și aici! Te așteptăm cu drag să ne calci pragul! Vino să ne saluți la o cafeluță caldă, fie ne poti scrie pe paginile noastre de socializare!