Tratamentul transpirației excesive palmare

Transpirația excesivă la nivelul palmelor, cunoscută și sub denumirea de hiperhidroză palmară, poate fi primară (moștenită genetic) sau secundară unor tulburări endocrine (hipertiroidism, diabet, menopauză), unor boli neurologice, cardiace sau pulmonare. Poate fi tratată cu ajutorul toxinei botulinice pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor afectate de această problemă.

Toxina botulinică acționează prin împiedicarea transmiterii semnalelor nervoase către glandele sudoripare de la nivelul palmelor, ceea ce produce reducerea sau chiar oprirea producției de transpirație în zona respectivă.

Transpirația excesivă la nivelul palmelor crează un disconfort deosebit pacienților în viața socială, inclusiv în practicarea unor meserii. Pacienții evită strângerile de mână și au probleme în ceea pe privește scrisul (rămân urme pe hârtie) și funcționarea dispozitivelor electronice (smartphone, laptop). Umezeala accentuată asociată cu înmuierea și fisurarea pielii poate duce la iritații și infecții microbiene și micotice.

Tratamentul cu botox poate reduce transpirația excesivă cu până la 90%, oferind un confort sporit și elimină problemele sociale asociate hiperhidrozei.

Consultă un specialist de chirurgie estetică pentru a discuta despre nevoile și dorințele tale și pentru a afla dacă această procedură este potrivită pentru tine.

  1. CONSULTAȚIA INIȚIALĂ: Discuția cu chirurgul plastician va stabili obiectivele terapeutice și așteptările pe care le ai de la acest tratament. Vei primi informații suplimentare despre procedură. 
  2. PLANIFICAREA TRATAMENTULUI ȘI MARCAJUL: Specialistul va evalua zona palmelor și va marca punctele de injectare. Testul MINOR (cu betadină) este folosit pentru a identifica distribuția glandelor sudoripare. 
  3. INJECTAREA: Cu ajutorul unor seringi și ace foarte fine se injectează cu atenție toxina botulinică la nivelul palmelor.
  4. RECUPERAREA: este rapidă, poți reveni la activitățile normale imediat. Uneori pot apărea echimoze (vânătai) mici la locul de injectare.
  • Rezultatele încep să devină vizibile începând cu ziua 3-4, până la 14 zile după tratament.

  • Durata efectului este de 6-8 luni, în funcție de caracteristicile individuale 

  • Reînnoirea periodică: pentru menținerea rezultatului, este necesară repetarea injectărilor la intervale regulate.

Informează specialistul de chirurgie estetică despre orice afecțiuni și tratamente cronice pe care le urmezi (mai ales anticoagulante sau aspirină) și în special despre eventualele alergii.​

În primele 24 de ore, evită masarea sau frecarea zonei care a fost tratată pentru a preveni migrarea toxinei. Evită de asemenea exercițiile fizice intense sau aplecările frecvente după tratament, din același motiv. ​

Respectă și celelalte recomandări făcute de medicul specialist pentru a obține cele mai bune rezultate.

Alege întotdeuna un medic bine pregătit și cu experiență pentru a efectua tratamentul cu toxină botulinică. Aceasta este o procedură medicală și trebuie realizată într-un mediu profesional pentru a asigura rezultate sigure și eficiente.

Contactează-ne!

În cazul în care dorești să ne lași un mesaj privat, fie ai nevoie de informații suplimentare, te rugăm să completezi formularul atașat și în cel mai scurt timp posibil te vom contacta.

Ne întâlnim și aici! Te așteptăm cu drag să ne calci pragul! Vino să ne saluți la o cafeluță caldă, fie ne poti scrie pe paginile noastre de socializare!